احبائى.
اقول لكم طريقة عمل تورتة الاناناس......اصحابى كلهم ...كل ماييجوا
عندى...ياخدوا الطريقه وبرضه متطلعش زى اللى انا بعملها.
انا بقول لكم كل الاسرار.
احلى حاجه استعمال البرام.....الاكل بيبقى له طعم تانى...والواحد
كانه عايش لسه فى بيت اجداده...
يعنى تتعمل فى البرام....احسن مليون مرة من البيركس والتيفال وغيره.
ـ كوب دقيق مخلوط عليه باكو خميرة بيكنج بودر.
ـ كوب جوز هند.
ـ 4 بيضات.
ـ علبة حليب نسله ـ مكثف ـ / معرفش صح مكثف دى والا لأ/حلو يعنى .،التقيل ده،سميك وحلو.
ـ علبة اناناس كبيرة.
ـنصف كوب سكر....وكوب آخر من السكر..،حقول لكم ليه،
ـ نصف كوب زبده.......وملعقه زبده...ندهن بيها البرام.
.......الطريقه..........
ـ نضع كوب السكر،فى طاسة طبعا،على النار ونعمل عسل زى عسل
الكريم كراميل.,,,يعنى كان بنحرق السكر,,,,
ـ نفضى الاناناس فى طبق لتصفيته ،،ونحتفظ بالعصير فى العلبه،،،
ـ نرص الاناناس على هيئة وردة.
يعنى دهننا الصينية زبده ثم نضع فوقها العسل ثم نرص الاناناس.
ـالاناناس بعد العسل.
ـ الباقى كله سهل...
نضيف الدقيق المخلوط بالخميره على الجوز هند.
ــــ نبدأ نضع نصف كوب السكر فى ، السلطانيه اللى حا نعمل فيها
العجينه.
ــ ثم نضع البيض والزبده.
نضربهم بالخلاط ثم نضيف شويه شويه الدقيق ثم اللبن النسليه
وعنما تصبح العجينه متجانسة،،عمرها طبعا ماحاتكون جامده،،
نضيفها فوق الاناناس.
وندخلها فرن متوسط.
وممكن نشوف ونعرف لو استوت..بحرف السكين.
نطلع الصينيه....وبعد 20 دقيقه او 15...نكون محضرين طبق كبير
زى طبق البيتزا...او صينية البيتزا...الزجاج.
ونقلب البرام بمنتهى الحرص.
ممكن قبل ما تقلبوا الصينيه تمشوا السكين من الجوانب علشان تتقلب ببساطة.
وحاتلاقوا منظرها خطير.....وشيك.
وطعمها...يجنن.
والله العظيم دى اختراعى انا...
بالهنا والشفا.
__________________